Nyheter

NYHETER

Loppet återuppstår

Fre 29/1 2021

Ängsö Trail Run 2021

31 januari öppnar vi anmälan till årets revanch. 

2021 kommer att erbjuda på flera nyheter, bland annat siktar vi på att erbjuda ultralöparna helt nya delar av ön. Vi kortar även ner den långa distansen från 50K till ca 45km.

25K blir närmare 23km med en helt ny utsikt.

Fler aktörer på plats med roliga aktiviteter för barnen.


/Tävlingsledningen

Loppet inställt

Ons 22/7 2020

Ängsö Trail Run 2020 tvingas ställa in

Vi hade hoppats länge på att situationen skulle förändras. Dessvärre kvarstår lagen om max 50 personer på samma plats. Detta betyder att max 50 personer får vara på banan samtidigt, inkluderat funktionärer. Det skulle innebära att 40 löpare skulle kunna starta en runda, varken publik eller andra löpare får då finnas på området, när dessa 40 löpare kommer i mål behöver de åka hem innan nästa gäng får vistas på samma plats. Som ni förstår skulle det ta många dagar att genomföra ett arrangemang med fler än 1000 löpare.

Vår ambition har alltid varit att skapa en helhetsupplevelse med hög kvalitet där den påhejande publiken, de engagerade funktionärerna och möjligheten till ett skönt efterhäng har varit viktiga delar.

Hälsan går dock före allt och vi hoppas att situationen har förbättrats så att Ängsö Winter Run kan bli av.


Ta hand om varandra.

/Tävlingsledningen

Anmälan öppen

Fre 17/4 2020

SENASTE

Loppet återuppstår


Fre 29/1 2021

Loppet inställt


Ons 22/7 2020

Anmälan öppnar igen


Fre 17/4 2020

Nu är anmälan återigen öppen

Vi har under en längre tid följt utvecklingen och har nu fattat beslutet att öppna anmälan igen. Vi ser hur flera större lopp i Sverige och runtom i Europa väljer att flytta sina lopp till september vilket ger oss en positiv känsla inför framtiden. 

Villkoren i anmälan har uppdaderats något och är mer anpassade till den situationen vi befinner oss i. Även om vi är positiva till att arrangera loppet till hösten kan vi aldrig vara helt säkra på att situationen förändras och nya myndighetsbeslut tvingar oss att ställa in eller begränsa antalet deltagare.

Vi ska göra allt vi kan för att få till ett lyckat lopp 2020.

Hoppas vi ses!


/Tävlingsledningen

Fortsatt stängd anmälan

Fre 3/4 2020

Vi fortsätter hålla anmälan stängd.

Hur länge denna tillfälla åtgärd gäller är i dagsläget oklart. 

Vi följer utvecklingen genom att hålla oss uppdaterade kring de råd, rekommendationer och lagar som gäller för oss som arrangörer av lopp. Vi för också dialog med andra aktörer inom branchen för att se över alternativ och möjliga scenarier.

En ljusglimt är att större aktörer, såsom Stockholm marathon, har siktet inställt på att genomföra sitt lopp i september. 

De flesta lopp har en kritisk punkt för när man behöver besluta om loppet går att genomföras. Denna punkt jobbar vi aktivt med för att fastställa så fort som möjligt. Eftesom loppet är tänkt att genomföras den 12:e sep har vi fortfarande ganska gott om tid för att hålla flera alternativ öppna utan att binda upp med leverantörer, sponsorer och partners. 

Vi är tacksamma för ert tålamod och återkommer inom kort med en ny uppdatering.


/Tävlingsledningen